Cumparaturi online sau prin telefon la nr: 021 256.15.69! Livrare la domiciliu!
Va rugam sa va autentificati sau sa va creati un cont nou gratuit!
Tuica de prune Distilate naturale din fructe - tuica romaneasca, distilate naturale, fructe, cadouri, magazin, virtual
TelVerde
Orar ridicare comenzi de la SEDIUL NOSTRU: L-V 11-12 si 15-16.30. Vezi aici HARTA!
CornersCorners CornersCorners Vinuri de Colectie

Articole



Producerea bauturilor alcoolice naturale - tuica si rachiuri din fructe

Producerea bauturilor alcoolice naturale -  tuica si rachiuri din fructe

PRACTICILE SI TRATAMENTELE
autorizate pentru producerea bauturilor alcoolice naturale: tuica si rachiuri din fructe

I. Producerea tuicii
1. Producerea tuicii poate fi facuta prin aplicarea urmatoarelor practici si tratamente:
a) fermentarea prunelor zdrobite sau intregi, cu sau fara separarea samburilor, in cazi, rezervoare sau bazine;
b) distilarea marcurilor fermentate in instalatii autorizate, cu sau fara redistilare, cu separarea fractiunilor de distilat obtinute la inceputul si la sfarsitul distilarii;
c) omogenizarea loturilor de distilare;
d) invechirea distilatelor in vase din lemn de stejar, salcam sau dud pe o durata care variaza in functie de calitatea produsului;
e) aducerea tuicii la taria alcoolica de comercializare prin adaos de apa dedurizata, urmata de o perioada de infratire de minimum 30 de zile;
f) conditionarea tuicii prin filtrare si prin cleiri;
g) verificarea calitatii pe loturi pregatite pentru livrare sau imbuteliere, cu incadrarea in standardele de produs, precum si in prevederile ordinelor ministrului sanatatii nr. 975/1998 si nr. 976/1998, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 268 din 11 iunie 1999, cu modificarile si completarile ulterioare.
Taria alcoolica a tuicii la comercializare este de minimum 28% in volume.
2. Denumirea "tuica batrana" poate fi folosita pentru tuica avand taria alcoolica de minimum 32% in volume, invechita in vase din lemn de stejar pe o perioada de cel putin un an.
3. Tuica de calitate deosebita produsa in conditii speciale privind arealul de provenienta a materiei prime, calitatea fructelor, tehnologia folosita in obtinerea sa si insusirile sale de calitate si compozitie va putea beneficia de dreptul la denumire de origine. Principalele conditii de calitate si compozitie ale bauturilor din aceasta categorie, precum si elementele specifice ale tehnologiei folosite in obtinerea lor se stabilesc prin decizii de acordare a dreptului de producere a tuicilor cu denumire de origine, aprobate prin ordin al ministrului agriculturii si alimentatiei.
4. In producerea tuicii destinate comercializarii nu este admis adaosul de alcool etilic rafinat.

II. Producerea rachiurilor de fructe
1. Producerea rachiurilor de fructe poate fi facuta prin aplicarea urmatoarelor practici si tratamente:
a) prelucrarea fructelor prin zdrobire, cu sau fara separarea samburilor sau prin obtinerea sucurilor de fructe;
b) fermentarea marcurilor sau a sucurilor de fructe;
c) distilarea marcurilor fermentate sau a produselor rezultate in urma fermentarii sucului de fructe in instalatii autorizate, cu sau fara redistilarea fractiunilor de distilat obtinute la inceputul si la sfarsitul distilarii;
d) omogenizarea loturilor de distilare;
e) invechirea distilatelor in vase de lemn de stejar pe perioade determinate, in functie de tipul produsului finit;
f) aducerea rachiului la taria alcoolica de comercializare prin adaos de apa dedurizata, urmata de o perioada de infratire de minimum 30 de zile;
g) conditionarea rachiului prin filtrare si prin cleiri;
h) verificarea calitatii loturilor inaintea livrarii sau imbutelierii, cu incadrarea in standardele de produs, precum si in reglementarile legale in vigoare din acest domeniu.
Taria alcoolica a rachiurilor din fructe la comercializare este de minimum 37,5% in volume.
2. In producerea rachiurilor din fructe nu este admis adaosul de alcool etilic rafinat.


sursa: Hotarirea nr. 1369 din 2000 privind modificarea Hotararii Guvernului nr. 314/1999 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii viei si vinului nr. 67/1997

Data: 2008-05-01
<< inapoi
Corners

© Copyright 2005 - 2024 - BTC Glass Design.